Czego potrzebujesz?

Przepis na ciasto:

Jak formułować drożdzówki?

Co z kruszonką?

Wsyp do miski, dodaj pokrojone w kostkę zimne masło oraz cukier puder. Rozetrzyj palcami mąkę z masłem do momentu powstania kruszonki. Posyp teraz nią wierzch bułeczek.

Ile piec?

Nagrzaliśmy piekarnik do 180 stopni C. Drożdżówki piekliśmy ok 20 min – to wszystko zależy jednak od piekarnika jaki posiadasz

Po upieczeniu i przestudzeniu polaliśmy drożdżówki lukrem:

Lukier: podgrzej sok z cytryny, odstaw z ognia, dodaj cukier puder i wymieszaj.

Czy mogę na diecie?

Tak, wszystko jest dla ludzi – pamiętaj, że zawsze fajniej jest mieć wgląd w to co się je. Ktoś zarzucić może, że kupiłem gotowe jabłka w słoiku i ok będzie miał rację. Z drugiej strony pisząc o tym świadomie przyznaje się, że nie zawsze mam czas i ochotę stać przy garach pół dnia. Tym samym chce pokazać, że jestem też człowiekiem. Jeśli masz problem ze słodyczami i nie wiesz jak sobie z tym poradzić – https://www.bartoszjaniszewski.pl/slodycze-jak-przestac-o-nich-myslec-na-redukcji/

Czy to mój przepis?

A czy ja prowadzę kanał kulinarny? 🙂 Znalazłem przepis kiedyś na https://www.kwestiasmaku.com/ i tym przepis się mega inspirowałem. Nawet teraz robiąc go po przerwie odpaliłem znów tą stronkę. Wszystko jest na niej fajnie, czytelnie i przejrzyście rozpisane, polecam Wam tam zaglądać.

Odzwierciedlanie przepisu

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *