Zamiennik słodyczy? Zdrowa przekąską?
Świetna alternatywa i dla tych, którzy chcą zjeść nieco zdrowiej ale i dla poszukujących nowych smaków. Czy ciasto jest trudne do zrobienia? Nie bardzo. Inspiracją jest strona https://malacukierenka.pl/
Karola jednak postanowiła nieco zmodyfikować ten przepis, jak?
Blok numer 1:
200 g mąki owsianej
40 g kakao bez cukru
łyżeczka sody
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka cynamonu
Blok numer 2
3-4 banany ( miękkie, które trzeba rozgnieść
50 g erytrytolu
całe opakowanie cukru wanilinowego
2 jajka
120 ml oleju rzepakowego
tabliczka gorzkiej czekolady ( minimum 70% kakao)
Przepis:
Składniki z bloku pierwszego pierwszego wymieszaj, składniki z bloku 2 również wymieszać. Połącz oba bloki. Wrzuć do małej keksówki ( wyłożona papierem do pieczenia) i piecz w temperaturze 170 stopni przez ok 60 min ( do suchego patyczka).
Smacznego!
Jedna odpowiedź