Zamiennik słodyczy? Zdrowa przekąską?

Świetna alternatywa i dla tych, którzy chcą zjeść nieco zdrowiej ale i dla poszukujących nowych smaków. Czy ciasto jest trudne do zrobienia? Nie bardzo. Inspiracją jest strona https://malacukierenka.pl/

Karola jednak postanowiła nieco zmodyfikować ten przepis, jak?

Blok numer 1:

200 g mąki owsianej

40 g kakao bez cukru

łyżeczka sody

łyżeczka proszku do pieczenia

łyżeczka cynamonu

Blok numer 2

3-4 banany ( miękkie, które trzeba rozgnieść

50 g erytrytolu

całe opakowanie cukru wanilinowego

2 jajka

120 ml oleju rzepakowego

tabliczka gorzkiej czekolady ( minimum 70% kakao)

Przepis:

Składniki z bloku pierwszego pierwszego wymieszaj, składniki z bloku 2 również wymieszać. Połącz oba bloki. Wrzuć do małej keksówki ( wyłożona papierem do pieczenia) i piecz w temperaturze 170 stopni przez ok 60 min ( do suchego patyczka).

Smacznego!

Jedna odpowiedź

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *