Dietetyka jest moją pasją I z takim też podejściem podchodzę na co dzień do swojej pracy z pacjentami.
Indywidualne podejście jest w tym przypadku kluczem do sukcesu, dlatego też wnikliwa interpretacja wywiadu
żywieniowego I badań krwi jest podstawą naszej współpracy. Takie podejście jest bardzo istotne, gdyż skupiam
się na znalezieniu przyczyny danego schorzenia, a nie tylko na powierzchownym leczeniu jego skutków. Dla
każdego dobieram odpowiedni schemat żywienia dopasowany pod styl życia by dzięki kompleksowemu
wsparciu w możliwie szybki sposób powrócić do zdrowia bądź osiągnąć swój cel sylwetkowy. Na co dzień
współpracuje z osobami borykającymi się z różnymi schorzeniami dietozależnymi, są to m.in.: problemy z
tarczycą, dolegliwości jelitowe (IBS, SIBO itp.), otyłość/nadwaga, chroniczne zmęczenie, insulinooporność,
cukrzyca typu II, zaburzenia lipidowe, wrzodzejące zapalenie jelita grubego, PCOS ale również współpracuje z
kobietami w ciąży czy ze sportowcami różnych dyscyplin sportu. Stale poszerzam swój warsztat pracy będąc
uczestnikiem różnych szkoleń I konferencji o tematyce dietetyki, oraz śledzę doniesienia naukowe. Szczególnie
zafascynowany jestem tematem wpływu diety na oś mózgowo-jelitową czyli to jak się czujemy I jakie mamy
pokłady energii w ciągu dnia. Nasze jelita w tym przypadku są Naszym “drugim mózgiem”, bo nie da się ukryć,
że bardzo często to co zjemy ma wpływ na nasze samopoczucie I wyrzuty hormonów choćby takich jak
serotonina potocznie nazywana hormonem szczęścia.